Mai jos aveți răspunsurile celor mai frecvente întrebări care pot apărea...
Vom începe cu o evaluare inițială pe care o numim cartografierea creierului (brainmap). Aceasta constă în utilizarea informațiilor obiective despre activitatea electrică a creierului Dvs, precum și a informațiilor subiective pe care ni le furnizați – istoricul, simptomele și obiectivele Dvs. Combinarea acestora ne permite să lucrăm cu dumneavoastră pentru a dezvolta un plan de tratament personalizat. În funcție de nevoile dvs. specifice, vă recomandăm adesea combinarea neurofeedback-ului cu alte terapii, cum ar fi psihoterapie sau biofeedback, pentru un rezultat mai bun.
Echipa noastră cu experiență face acest lucru posibil prin aplicarea tehnologiei de ultimă oră și rămânând la curent cu cercetarea.
Neurofeedback-ul reprezintă o nouă alternativă la tratamentul cu medicamente și alternativă ori tratament complementar la psihoterapie. Terapia se concentrează pe ameliorarea simptomelor de bază prin „antrenarea” creierului, folosind neuroplasticitatea (capacitatea creierului de a se reconfigura funcțional). Tehnologiile de neuroreglare (biofeedback, neurofeedback) sunt studiate științific și rezultatele în RCT-uri (studii clinice randomizate) sunt promițătoare.
Ca și alte forme de biofeedback, neurofeedback-ul (NF) folosește senzori pentru a detecta modificările fizice ale corpului, respectiv plasarea unor senzori mici pe scalp pentru a vedea modificările activității undelor cerebrale ale unei persoane. Detectarea precisă a activității undelor cerebrale permite ca aceasta să fie analizată imediat pe o aplicație computerizată, ce returnează către client/pacient informații audio și video bazate pe performanța creierului. Folosind acest feedback (de obicei sub forma unui joc video), clientul învață să-și regleze sau să-și controleze funcționarea creierului. Acest lucru se dovedește util deoarece starea/funcționarea creierului are o influență puternică asupra modului în care persoana gândește, acționează și simte, emoțional și fizic.
Cartografierea creierului este primul nostru pas în antrenamentul de Neurofeedback. Un qEEG, sau electroencefalografia cantitativă, este o evaluare în care înregistrăm activitatea electrică a creierului (EEG) din 19 locații de pe scalp. Acesta este non-invaziv, pasiv și utilizează un dispozitiv care înregistrează activitatea electrică a creierului. Apoi comparăm acest lucru cu un set de date „normal” pentru a determina ce zone ale creierului și ce activitate vrem să ne antrenăm.
Ca pentru majoritatea formelor de tratament, rezultatele neurofeedback-ului variază în funcție de fiecare individ. Antrenamentul cu neurofeedback poate necesita 20-40 de sesiuni sau mai mult, în funcție de vârsta clientului și de severitatea stării sale.
Clienții noștri provin din toate categoriile sociale, iar povestea fiecăruia este unică. Dar ceea ce au cu toții în comun este dorința pentru un tratament eficient și durabil a uneia sau mai multor afecțiuni, care îi împiedică să se bucure de o calitate mai bună a vieții.
În abordarea promovată de echipa noastră, tratăm fiecare persoană ca individ unic, cu propria constelație de simptome și mai puțin decât eticheta sau diagnosticul.
Depinde de un caz la altul! La EEG Neurodinamic credem că ambele modalități terapeutice sunt complementare, funcționează sinergic. Vă rugăm să ne contactați pentru a afla ce ar funcționa cel mai bine pentru dvs.!
- Cercetările au identificat, până în prezent, că neurofeedback-ul este o intervenție eficientă pentru ADHD și epilepsie, iar în SUA organismult de autorizare a terapiilor medicale (FDA) a inclus pe lista tratamentelor autorizate neurofeedbackul pentru ADHD. Cercetările în curs investighează eficacitatea neurofeedback-ului și pentru alte tulburări, cum ar fi autismul, durerile de cap, insomnia, anxietatea, depresia, abuzul de substanțe, neurotrauma, tulburarea de stres postratumatic, tulburări obsesiv-compulsive și alte tulburări legate de stres – iar rezultatele sunt promițătoare.
- Linkuri : …..
Ca în orice altă modalitate de tratament, și după neurofeedback pot să apară efecte neintenționate. Aceste reacții sunt parte integrantă a procesului de învățare, prin urmare, este important să le urmăriți și să le înțelegeți. Marea majoritate a acestor reacții neintenționate sunt ușoare, tranzitorii și reversibile. Mai mult, multe pot fi rezolvate de la sine, în timp ce altele pot fi abordate și rezolvate sau atenuate. În fiecare sesiune, urmărim simptomele (care ar putea fi efecte secundare) pentru a le detecta și a le aborda rapid. Pentru aceasta vom menține un contact frecvent cu dumneavoastră, pentru orice nelămurire. Efectele secundare pot include: oboseala dupa sedinta, dureri de cap, probleme de somn, fluctuații ale nivelului de energie.
Nu aveți nevoie de o recomandare de la medicul dumneavoastră pentru a lucra cu noi. Cu toate acestea, dacă lucrați cu un terapeut, psiholog, psihiatru sau neurolog, vom comunica adesea cu aceștia (cu acordul dumneavoastră) pentru a ne asigura că vă ajutăm în cel mai bun mod posibil.
Tarife si pachete
Toate programele de neurofeedback sunt individualizate iar pachetele vor fi recomandate in urma evaluării inițiale.
Durata ședinței variază în funcție de vârstă și simptome. Se vor aloca durate individualizate, pentru a se obține cele mai multe beneficii pentru fiecare client.
Evaluări:
Cartografiere cerebrala (QEEG): 2.200 lei (initial), 1.500 lei (parcurs), 1.300 lei (final)
Evaluare pe simptome si stabilire profil neuromarkeri QEEG: 250 lei (initial), 200 lei (final)
Evaluare suplimentara - markeri EEG pre-existenta contuzii: 100 lei
Pachet evaluare inițială completă: 2.500 lei
Sesiune Neurofeedback individuală: 220 lei/sesiune (30-50 min)
Plata pachetelor se face în 2 tranșe, la contractarea pachetului și după completarea a jumătate din sesiunile incluse în pachet.